Kategoriarkiv: SEO

SEO är en engelsk förkortning av Search Engine Optimization. Förkortningen används ofta i Sverige, men annars brukar man prata om sökmotoroptimering eller sökoptimering. Sökmotoroptimering är ett intresse som jag har haft länge och här tänkte jag passa på att samla mina blogginlägg inom ämnet.

Artikelkatalog – Fungerar det fortfarande?

När man vill få fler besökare till sin hemsida behöver man synas så mycket som möjligt på nätet så att besökarna kan hitta ens hemsida. Bland annat är det bra om man kan få andra sidor att placera länkar till sin hemsida på deras sida. Detta är dels så att personer som besöker dessa sidor kan hitta till ens sida och dels får man även en bättre ranking hos sökmotorerna om man har många länkar som pekar till ens hemsida. Ett annat sätt att få fler besökare är att publicera artiklar om det ämne som man har på sin hemsida med en länk till sidan. Det kan man göra i bland annat en artikelkatalog som har till uppgift att låta andra publicera artiklar på deras sida. Mer information om artikelkataloger kan man finna på http://www.artikelkatalog.nu/, som är en smidig och lättanvändarvänlig hemsida.

Att publicera artiklar i en artikelkatalog innebär att man når ut till fler personer med sitt budskap och med en länk till ens hemsida. Dessa artiklar kommer också att indexeras av sökmotorerna och med rätt information och rätt nyckelord ökar chansen att någon av de artiklar som man har publicerat hamnar högt hos sökmotorerna när någon söker på det område som man skriver om på sin sida, vilket gör att man får flera vägar in till sin hemsida och därmed ökad trafik.

Det finns dock även risker med att använda artikelkataloger. De är idag inte alls lika effektiva som för några år sedan då sökmotorerna har förstått att länkarna kommer från hemsideägarens texter. Det är alltså inga naturliga länkar i regel och sådana länkar bryter mot sökmotorernas riktlinjer. Man bör därför vara försiktig med vilka artikelkataloger som man använder, men de har fortfarande en viss effekt. Jag brukar använda artikelkataloger som en liten del av mitt länkbygge och främst till att sprida ankartexter och länka till undersidor. En artikel i en artikelkatalog kan faktiskt vara relevant trots att den används för länkbygge om artikeln är informativ och länkar till en annan artikel som innehåller mer information.